Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu'nun İncelemeleri

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Işıklı çay fabrikası yanında yapımı süren ek fabrika binasında incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Sütlüoğlu, Işıklı çay fabrikasının yapımına 2012 yılı sonunda başladıklarını söyledi.

Dünyanın en modern çay fabrikası olacak fabrikanın deneme üretimine başlayacağını ifade eden Sütlüoğlu, "Fabrikalarımızın içinde arazisi müsait olan bir yerde ihtiyaç duyduğumuz eksik kapasiteyi yeni ve modern fabrika yaparak sağlamak istedik" dedi.

Sütlüoğlu, yapılan ek fabrika ile toplam kapasiteye günlük 350 tonluk işleme kapasitesi ilave ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Fabrikada hem CTC hem de ortodoks yaş çay işleme sistemleri kuruldu. Günlük 350 ton kapasiteli, hem CTS hem de ortodoks üretim yapabilen, dünyadaki tek modern fabrika diyebiliriz. Dünyanın en modern fabrikası, en özellikli yaş çay işleme fabrikası diyebiliriz. Fabirkamızda deneme üretimlerine başlayacağız. Bu yeni bir sistem. Sistemin oturmasını sağlayacağız. ÇAYKUR olarak bölge insanının, çay üreticilerinin hizmetine bu fabrikamızın ilave kapasitesini sokarak çay işleme süresini daha da kısaltacağız. Daha kaliteli, daha taze çay işleme şansına da sahip olacağız. Bu fabrikamızın inşallah bölgemize, üreticimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
Kaynak: AA