Basketbol Açıklaması

Basketbolda, İtalya'nın Milano şehrinde, 16-18 Mayıs tarihlerinde yapılan Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi Dörtlü Finali organizasyonu sırasında, taraftar alanını (fan zone), binlerce basketbolseverin ziyaret ettiği bildirildi.

Avrupa Ligi organizasyonundan yapılan açıklamaya göre, İtalya'nın Milano şehrindeki Piazza del Duomo Meydanı'nda kurulan taraftar etkinlik alanını, 3 gün boyunca yaklaşık 130 bin basketbolsever ziyaret etti.
Milano'da Avrupa Ligi tarihinin en yüksek katılımlı taraftar organizasyonunun düzenlendiği belirtildi. Taraftarlar için yapılan çeşitli etkinliklerin de büyük ilgi gördüğü kaydedildi. Dörtlü Final boyunca basketbolcuların da taraftarlarla buluştuğu alanda, şut yarışmalarının yanı sıra 3'e 3 basketbol turnuvaları da gerçekleştirildi.

THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde, CSKA Moskova (Rusya), Maccabi Electra (İsrail) ile Real Madrid ve Barcelona (İspanya) takımları mücadele etmişti. Maccabi Electra, final maçında Real Madrid'i uzatmada 98-86 yenerek, tarihinin 6. şampiyonluğuna ulaşmıştı.
Kaynak: AA