Somalı Madenciler Meclis’te

Soma’da çalışan maden işçileri TBMM’de grubu bulunan siyasi partileri ziyaret ederek sorunlarını anlattılar.


Soma’lı madenciler AK Parti Genel Merkezi’ni ziyaret ettikten sonra TBMM’de muhalefet parti gruplarını ziyaret etti. İlk olarak CHP grubuna giden Somalı madencileri CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Manisa milletvekilleri karşıladı. Yaşadıkları sorunları ve sıkıntıları anlatan madenciler, “Bizimle beraber tüm milletvekilleri o yeraltına girmedikçe biz de yeraltına girmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yaşadıklarını anlatan Eren Malkoç isimli madenci, “Eğer bizim ölmemizi istemiyorsanız bu eli tutmak için size ihtiyacımız var, bu eli tutar mısınız, bunun sözünü veriyor musunuz. Eğer o ocaklar iyileştirilmezse bizimle beraber o ocakların en ücra köşelerini gezmeyi kabul ediyor musunuz?” diyerek CHP Grup Başkanı Akif Hamzaçebi’ye sordu. Hamzaçebi ise, “En güçlü sözü veriyorum size, sonuna kadar kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MHP gurubunu ziyaret eden madencileri Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve milletvekilleri karşıladı, madenciler burada da sorunlarını anlattıktan sonra HDP grubunu ziyaret etti.
Kaynak: İHA