Siirt'te Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Siirt'te Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Valilik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince gerçekleştirilen tatbikat, gerçeği aratmadı.

UMKE ve AFAD ekipleri tarafından Tillo Kalesi'nde düzenlenen tatbikatta, sarp kayalarda mahsur kalan 3 yaralı, başarılı bir operasyonla kurtarıldı.
Tatbikatı izleyen Vali Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, bölgede olabilecek doğal afet, kaza ve benzeri durumlarda yaralılara en kısa sürede ulaşıp zamanında tıbbı müdahaleyi başlatmak için ekiplerin eğitimli ve hazır olmasının önemli olduğunu söyledi.

Tatbikatların oluşabilecek bir afet durumu öncesi eğitici müdahale şekli olduğunu belirten Aydın, "Bu tatbikatımızın amacı, ilimizde oluşabilecek doğal afetler, depremler ve çeşitli kazalarda anında yaralılara daha hızlı ve daha etkin müdahale edilebilmek ve yaralılara yapılacak ilk müdahalenin ardından en yakın sağlık kuruluşuna ivedi ulaştırabilmektir" diye konuştu.

Sağlık İl Müdürü Serkan Aslan da Türkiye'nin büyük bir bölümünün deprem kuşağında yer aldığını anımsatarak, sağlık camiası olarak her zaman tedbirli ve hazır olmaları gerektiğini ifade etti.

Vali Aydın, tatbikat sonrasında 28 kişilik UMKE ve AFAD ekibini kutladı.
Kaynak: AA