Savaşın Ayırdığı Hayatlar

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan birçok Suriyeli, ülkelerinde bıraktıkları yakınlarından haber alamıyor.

Suriye'de dördüncü yılına giren savaşta binlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca kişi de komşu ülkelere sığındı. Türkiye'ye gelen misafirler ise Suriye'de bıraktıkları yakınlarına kavuşacakları günün özlemiyle yaşıyor.
Suriyeli Valid Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır Akçakale ilçesindeki çadır kentte yaşadığını söyledi.

Savaştan önce Halep'te çay bahçesi işlettiğini ifade eden Bektaş, hava saldırısının ardından ailesini alamadan Türkiye'ye kaçtığını söyledi.

Savaşın tüm ailesiyle bağlarını kopardığını vurgulayan Derviş, şöyle konuştu:
"Olaydan önce Esed'e bağlı askerler iş yerimin önüne konuşlandı. Oluşturdukları kontrol noktası nedeniyle evime gidemedim. Sonra hava saldırısı oldu. Aileme ulaşmak istedim ama başaramadım. Daha sonra Türkiye'ye sığındım. Savaş beni ailemden ayırdı. Onlarla iletişim kuramıyorum. Bir insanın ailesi ve sevdiklerinden ayrı kalması çok zor."
Ahmet Meşkel ise çatışma nedeniyle ailesini ve yakınlarını bırakarak Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldığını anlattı.
Savaşın aileleri perişan ettiğini aktaran Meşkel, "Annem, babam ve akrabalarım Suriye'de kaldı. Olaylar hepimizi parçaladı. İnşallah kısa sürede sevdiklerimize kavuşuruz" şeklinde konuştu.


Kaynak: AA