Şarkışla’daki Mirza Mercan Konağı Restore Ediliyor

Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel Müdürlüğü, Şarkışla ilçesinde bulunan 76 yıllık Mirza Mercan Konağı’nı onarıma aldı.

Şarkışla’daki Mirza Mercan Konağı Restore Ediliyor

Şarkışla Merkez Yeni Mahalle, Beşpınar Sokağı’nda bulunan Mirza Mercan Konağı için İl Özel İdaresi, 1938 yılında taş temel üzerine inşa edilmiş, ahşap karkas arası taş dolgu duvar örme tekniği ile kullanılarak yapılmış olan konağı yeniden kültür hayatına kazandıracak.

İl Özel İdaresi’nin ilçelerdeki kültür varlıklarının tespit edilmesine yönelik çalışmaları sırasında Koruma Uygulama Denetim Bürosunun (KUDEB) önerisiyle tescil edilen konak, ilçenin kültürel değerleri arasında yer alıyor. 2012 yılında 15 bin TL destek sağlanarak rolöve ve restorasyon projeleri hazırlatılan konağın onarımına ise başlandı. Yıkılmaya yüz tutmuş konağın ayağa kaldırılması için esere 100 bin TL onarım desteği sağlayan İl Özel İdaresi, işin en sağlıklı şekilde yürütülmesi amacıyla Koruma Uygulama Denetim Bürosunun takibi ile restorasyon çalışmalarını da sürdürüyor. Konağın onarım çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, bu eserleri gelecek kuşaklara aktarmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA