Önce Sağlık Önce Eğitim

Bergama Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı Eğitimi Birimi işbirliğinde kadınlara yönelik sağlık eğitiminin beşincisini Bölcek Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Önce Sağlık Önce Eğitim

Bölcek Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde kadınlara; aile planlaması, gebelik, hijyen, meme kanseri, rahim ağzı kanseri, osteoporoz ve menopoz hastalıkları anlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Psikoloğu Şengül Çavuşoğlu tarafından verilen eğitime Bölcekli kadınlar katıldı.

Eğitime katılan kadınlar, daha sonra belirlenecek bir tarihte İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde kolesterol, hepatit, şeker ölçümünün yapıldığı kan testleri, mamografi, simir testi ve genel ağız sağlığı kontrolünü içeren sağlık taramasından geçirilecek.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bergama Belediyesi olarak kadın çalışmalarına önem veriyoruz ve bu çalışmalarımızı eğitimlerle destekliyoruz. Sağlıklı toplumun ön koşulu eğitimlerle bilinçli toplum yaratmaktır. Kadınlarımıza bu eğitimlerin verilmesini sağlayan ve sağlık taraması imkanını sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı Birimi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İlçedeki tüm kadınların bu hizmetten yararlanmasını amaçladıklarını belirten Gönenç, “Bu kapsamda merkez ve merkez dışı ayrımı yapmadan tüm mahallelerimizde muhtarlarımızın da desteğini alarak eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA