Miraç Kandili

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Miraç, bir yükseliş olduğunu, yükselme yollarının da yegane sahibinin Allah olduğunun bilincine varılması gerektiğini belirtti.

Coşkun, Miraç kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıkalamada, islam alemi olarak Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece de Miraç Kandili'nin idrak edileceğini hatırlattı.
Miracın her şeyden önce yükselme yollarının yegane sahibinin Allah olduğunun bilincine varabilmek olduğunu kaydeden Coşkun açıklamada şunlara yer verdi:
"Miraç, bir yükseliştir. Her şeyden önce yükselme yollarının yegane sahibinin Allah olduğunun bilincine varabilmektir.Fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah'a yükselişidir. Kullar bu yükselişi ancak, Allah'ın razı olacağı bir hayatı yaşayarak gerçekleştirirler. Miraç, sadık ve samimi bir iman, ibadet ve taat, ihlas ve takva, güzel huy ve ahlak, hayır ve hasenat, hak ve hakikat, doğruluk ve dürüstlük, adalet ve sevgi, merhamet ve şefkat, dostluk ve kardeşlik, sabır ve sebat, fedakarlık ve cömertlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi fazilet ve erdemler ile yükselmektir. Miraç, insanın kendi semasına yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur."
Kaynak: AA