Konya'da Kültür Sanat

İçel Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB), Anadolu'nun önemli kültürel ritüellerini barındıran "Seslerle Anadolu" adlı müzikli oyunu, Konya, Karaman ve Aksaray'da sanatseverlerle buluşacak.

"Büyük Anadolu Turnesi" adıyla farklı kentlerde sahnelenecek oyun, 24 Mayıs'ta Karaman Piri Reis Kültür Merkezi'nde, 26 Mayıs'ta Konya Devlet Tiyatrosu'nda (KDT), 27 Mayıs'ta da Aksaray'da sahne alacak.
Şadi Erdoğan'ın yazdığı Mehmet Balkan'ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Tayfun Çebi, müzik düzenlemesi de Ali Aykaç'a ait.
Anadolu'nun önemli kültürel ritüellerini içinde barındıran, illerin ve bölgelerin kendilerine has müzik türlerinin sunulacağı oyunda, Mevlana'dan Köroğlu'na uzanan kapsamlı ve zengin repertuvarla, orkestra, solo, koro, dans ve slayt gösterileriyle, seyircilere görsel ve işitsel şölen sunulacak.
Oyun, 26 Mayıs'ta Konya Devlet Tiyatrosu'nda saat 20|00'de sanatseverlerle buluşacak.
- "39 Basamak" Antalya'da sahne alacak
KDT'nin "39 Basamak" adlı oyunu, Antalya'da gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali'nde yerini alacak. Sekizi yabancı, 4'ü yerli olmak üzere 12 oyunun yer alacağı festivalde, KDT'nin oyunu, 24-25 Mayıs tarihlerinde saat 20|00'de gösterime sunulacak.
John Buchan ve Alfred Hitchcock'un yazdığı, Nafiz Sami Gürcüali'nin yönettiği oyun, 1935 Ağustos'unda Richard Hannay isimli kahramanın can sıkıntısını gidermek üzere tiyatroya gitmeye karar vermesiyle başlar.
Richard, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella ile tanışır. Kadının ajan olduğunu ve çok gizli görev için İskoçya'ya ulaşması gerektiğini öğrenir. Ancak kadının peşinde olan iki adam buna izin vermeyecektir. Böylelikle Richard, istemeden de olsa kendisini "39 Basamak" isimli gizli görevin içinde bulur. Ve kovalamaca başlar.
Kaynak: AA