Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen Açıklaması

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, ilçedeki caddelerin engelli vatandaşların kullanacağı şekilde düzenleneceğini belirtti.

İşbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için bazı tedbirler aldıklarını, ilçenin en işlek ana arterlerinden olan Gazi Caddesi'nde görme engelli vatandaşlar için kabartmalı, hissedilebilir yürüyüş yolu yapıldığını belirtti.

Yapılan çalışmaların engelli vatandaşların yürümesini kolaylaştıracağını ifade eden İşbilen, ''Yaptığımız kaldırım çalışmalarında engelli vatandaşlarımızı da düşünerek onların yürümesini kolaylaştıracak tarzda özel şeritler yaptık. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması için kamu binalarının, kamuya açık alanların da görme engelli vatandaşlarımıza uygun hale getiriyoruz. Önemli olan onların da sesi olmak. Onların da bu ülkede var olduklarını bilmek. Engelleri aşabilmek için belediye olarak elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz ne gerekiyorsa yapacağız'' diye konuştu.

Kaynak: AA