Tarım Kredi'den Soma'ya Yardım

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Soma'da meydana gelen maden faciasının yaralarını sarmak için harekete geçtiklerini belirterek, "Maden faciasında hayatını kaybeden madenciler ile birinci derece yakınlarının Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını ödemeleri için kolaylık sağŸladık. Buna göre, henüz vadesi gelmeyen borçlular için mevcut şŸartlarla vadeden itibaren bir yıl ek süre verilecek" ifadelerini kullandı.

Kutlu, yaptığŸı yazılı açıklamada, ateşŸin düşŸtüğŸü yerlerdeki yangını söndürmek için yardım seferberliğŸi başŸlattıklarını bildirdi.
Facianın birlik ve beraberlikle aşŸılacağŸını kaydeden Kutlu, başŸlattıkları yardım seferberliğŸini şŸöyle anlattı:
"Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve şŸirketleri GübretaşŸ, Tarım Kredi Yem, Tareks,Tarkim, Tarnet, TK plastik, İmece Plastik, İmece Prefabrik ile 7 bin 500 çalışŸan bağŸışŸ kampanyasına katılarak toplanan meblağŸ ay başŸında AFAD'a teslim edilecek.
Maden faciasında hayatını kaybeden madenciler ile birinci derece yakınlarının Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını ödemeleri için kolaylık sağŸladık. Buna göre, henüz vadesi gelmeyen borçlular için mevcut şŸartlarla vadeden itibaren bir yıl ek süre verilecek.
Vadesi geçmişŸ olan alacaklar için Haziran 2015'e kadar ek süre verilecek. Vadesi dolmuşŸ ancak yasal takibe geçilmemişŸ alacaklar için takip yapılmayacak. Devam etmekte olan takiplere ilişŸkin olarak ise de tüm yasal işŸlemler durdurulacak.
Faciada hayatını kaybeden madencilerimizin üniversitede öğŸrenim gören çocuklarına karşŸılıksız burs vereceğŸiz."
Kutlu, Kooperatiflerinin geçmişŸte yaşŸanan Gölcük ve Van depremleri ile Somali'de yaşŸanan açlık felaketinde yaraların sarılması için elinden geleni yaptığŸını anımsatarak, "Soma faciasında da yaraları sarmak için elimizden geleni yapacağŸımızdan kimsenin şŸüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak: AA