Kader’den Uyar’a Teşekkür

KADER Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şube Başkanı Sema Övgün ve dernek üyesi kadınlar, KADER’ in 16. kuruluş yıldönümünde Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve basınla tanışma toplantısı düzenledi.

Kader’den Uyar’a Teşekkür
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da davet edildiği toplantıda Uyar, kendini ve seçim döneminde yaşadıklarını anlattı.
Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle bu sene resmi tören yapmadıklarını vurgulayan Şube Başkanı Övgün, yaptığı açılış konuşmasında kadınların başarılı olması için bütün adaylık süreçlerine destek olduklarını belirtti.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ ın da KADER’ in çalışmalarına her zaman destek olduğunu, Türkiye’ de kadınların sadece mecliste koltukta değil, odalarda, sendikalarda, komisyonlarda aktif olarak görev yapmaları gerektiğini, bu konuda çok eksiklik bulunduğunu söyledi.

Belediye Başkanlığına aday olma nedenlerini, aday adaylığı ve adaylık süreçlerinde yaşadıklarını anlatan Sibel Uyar “Bir kadının belediye başkanlığına adaylığını koyabileceğini göstermek istedim. Özellikle, bana oy vermiş veya vermemiş tüm kadınlara karşı sorumluluğum var. Seçilmiş kadınların iyi çalışması lazım ki; bir sonraki seçimde, gördün mü kadını seçtik, neler yaptı demeliler. Ben ve meclis üyesi arkadaşlarım Urla’yı kalkındırmak ve tanıtmak için çok iyi işler yapacağız” dedi.

Toplantı sonunda KADER Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şubesi Başkanı Sema Övgün tarafından katılımcılara teşekkür belgesi ve plaket verildi.

Kaynak: İHA