Kaddafi'nin Oğlu Seyfülislam'ın Yargılanması

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Libya'nın öldürülen Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin Libya'da yargılanması talebini kabul etmedi.

Libya yönetiminin, Seyfulislam'ın ülkesinde yargılanmasına yönelik başvurusunu değerlendiren UCM Temyiz Dairesi, talebi reddetti.
Temyiz Dairesi, böylece UCM'nin daha önce aldığı Seyfulislam'ın iadesine yönelik kararı onayladı.
Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan UCM, 2011 yılındaki halk ayaklanması sırasında cinayet ve işkence gibi insanlığa karşı suç işlemekle itham edilen Seyfulislam Kaddafi'nin kendilerine teslim edilmesini istiyor.
Libya yönetimi, hakkında tutuklama kararı da bulunan Seyfülislam'ın Lahey'de yargılanması talebinin durdurulması için UCM'ye başvurmuş, bu talep mahkeme tarafından reddedilmişti. Libya, bu kapsamda geçen sene konuyu UCM'nin Temyiz Dairesi'ne taşımıştı.
Seyfülislam lehinde tanıklık yapmak isteyen kişilerin devlet tarafından tehdit edildiğini ve Libya'da adil yargılama imkanı bulunmadığını ileri süren UCM, mahkemenin Lahey'de yapılması gerektiğini savunuyor.
Nijer'e kaçmaya çalışırken 2011'de milisler tarafından yakalanan ve Libya'da tutuklu bulunan Seyfülislam, hakkındaki suçlamaları reddediyor.
Kaynak: AA