Fü'de Mezuniyet Gecesi

Fırat Üniversitesinde (FÜ), İslami Gençlik Platformunca düzenlenen mezuniyet gecesi yağmur nedeniyle yarıda kaldı.

FÜ Öğretmenevi alanında, çeşitli dernek ve vakıfların gençlik kolları ile üniversite kulüplerinin oluşturduğu İslami Gençlik Platformu tarafından "Yıl Sonu Kardeşlik Gecesi" adıyla düzenlenen mezuniyet gecesinde aniden bastıran yağmur nedeniyle katılımcılar zor anlar yaşadı.
Üniversiteye devam eden ve mezun olan öğrenciler arasında birlik ve beraberliğin pekişmesi amacıyla düzenlenen program Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra şiir dinletisi ve ardından ses sanatçısı Selami Şahin'in seslendirdiği ezgilerle devam eden program sırasında aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan izleyenler platformun arka kısmına geçerek üniversite evinin çatı altlarına sığındı. Programı buradan izlemeye devam eden vatandaşlar yağmurun dinmesiyle tekrar alana geldi.
Yağmura rağmen bir süre daha Şahin'in ve ardından Grup Genç'in seslendirdiği ezgilerle devam eden program, yağmurun etkisini devam ettirmesi ve soğuk hava nedeniyle yarıda kesildi. Yağmur nedeniyle program akışında yer alan Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için kılınacak gıyabi cenaze namazı ile tiyatro gösterisi ve dua programı gibi bölümler iptal edildi.
Programda Şahin, çeşitli ezgilerin yanı sıra Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için bestelediği ezgiyi de okudu.
Kaynak: AA