Engelliler, Eserlerini Sergiledi

Burdur'da engellilerin dikiş, nakış çalışmalarından oluşan sergi, açıldı.

Burdur Belediyesi ile Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde geçen yıl 15 Kasım'da açılan "Kırk Yama ve Çeyiz Ürünleri Kursu"na engelli 4 erkek ve 6 kadın katıldı.


Kurs öğretmeni Naile Özkan yönetiminde yaklaşık 800 saat süren çalışma sonunda üretilen dikiş, nakış ürünleri, eski belediye binası salonunda sergilendi.
Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, herkesin bir engelli adayı olduğuna işaret etti. Engelleri ortadan kaldırmanın bir meziyet olduğunu belirten Ercengiz, "Burada yapılan iş, erdemli bir iştir. Engelli vatandaşların, sosyal hayata kazandırılarak birey olduklarının farkına vardırılması gerekiyor" dedi.

Üretilen eserlerin pazarlanması konusunda en büyük görevin belediyeye düştüğünü anlatan Ercengiz, engellilere çalışmalarının karşılığı olarak ekonomik destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kursun açılışına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sabri Tuncer ve engelli yakınları da katıldı.

Kaynak: AA