Eğitim-bir-sen’den Fedakar Öğretmene Plaket

Adıyaman’da engelli öğrenciye evinde ders veren ve egzersiz yaptırarak hayata tutunmasını sağlayan öğretmene Eğitim-Bir Sen tarafından plaket verildi.

Eğitim-bir-sen’den Fedakar Öğretmene Plaket

Örenli Mahallesinde yaşayan doğuştan bedensel engelli Filiz Arık’a Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okumak yazma öğretmek amacıyla görevlendirilen ve ders sırasında yaptığı egzersizlerle minik kızın hayata tutunmasına ışık olan fedakar öğretmen Mehmet Uğur Ayhan, Eğitim-Bir-Sen tarafından ödüllendirildi. Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Gaffari İzci, sendika yönetimiyle birlikte Mehmet Uğur Ayhan’a gösterdiği azim ve fedakârlıktan dolayı teşekkür ederek, plaketle ödüllendirdi.

Adıyaman’da böyle başarılı eğitimcilerin çıkmasından çok memnun olduğunu belirten Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Gaffari İzci, öğretmenliğin özveri ve fedakârlık mesleği olduğunu dile getirdi.

Gaffari İzci, “Adıyaman’da yürüme engelli Filiz kızımızın yürüyebilmesi için İl Özel İdare İlkokulu öğretmenlerinden Mehmet Uğur Ayhan, olağanüstü bir fedakarlık, sevgi ve özveriyle çalışmış, kararlı bir şekilde aldığı görevi yerine getirmiştir. Bu çalışması ile eğitim mesleğinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğu gibi, bu davranışı ve pedagojik fedakarlığı ile Türkiye’ye de hem örnek oldu, hem de gündem oldu. Biz Eğitim-Bir-Sen olarak, ilkesel anlamda her türlü başarının her zaman ve mekanda fikriyatına bakılmaksızın takdir edilmesi, ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. İşte bunun için Adıyaman Eğitimciler Birliği Sendikası olarak, yaygın basında da geniş yer bulan sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan ve sayın Bakan tarafından da hususi kabul ile ağırlanan sayın Mehmet Uğur Ayhan hocama, yönetim kurulu olarak ziyaret ettik. Kendisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, tebrik ve takdirlerimizi sunuyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden öğretmen Mehmet Uğur Ayhan da, eğitimin hayatın her alanında uygulanması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA