Dedaş Yaz Aylarına Hazırlanıyor

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürü Tekin Türk, yaz aylarında vatandaşların sağlıklı enerji alabilmesi için trafo merkezlerini inceledi.

Dedaş Yaz Aylarına Hazırlanıyor

TEİAŞ Mardin İl Müdürü Hakan Altınsu ile birlikte trafo merkezlerini gezen Müdür Türk, yenileme ve bakım onarım gerektiren trafoları tespit edip sorunları gidermek istediklerini söyledi.

Mardin’de kaçak elektrik kullanımının yüksek olduğunu kaydeden Türk, bu nedenle arızaların sıkça yaşandığını dile getirdi. Hedeflerinin kesintisiz enerji olduğunu vurgulayan Türk, "Biz gerekli çalışmaları yapıyoruz ancak çalışmalarımızla kesintilerin tamamen giderilmesi mümkün değildir. Aşırı yüklenme, israf ve usulsüz kullanım kesinti ve arızaların temel kaynağını oluşturuyor. Mardin’de kaçak kullanım oranı yüzde 90 seviyesindedir. Böyle bir durumda sağlıklı enerji sunmak mümkün mü" diye konuştu.

Mardin merkez, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerindeki trafo merkezlerini gezen ve durumlarını yerinde gören Türk, yaz aylarına hazırlık çalışmalarının başladığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA