Çiğli'de Gözkamaştıran Sergi

Çiğli Belediyesi kursiyerlerinin yılsonu resim sergisi göz kamaştırdı.

Çiğli'de Gözkamaştıran Sergi
Belediye sergi salonunda açılan resim sergisinin açılışını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan kursiyerlerle birlikte yaptı.
Çiğli Belediyesi kursiyerlerinin bir yıl boyunca hazırladığı eserler yılsonu sergisinde görücüye çıktı. Ekim ayından bu yana resim öğretmeni Martıgül Kalkan öncülüğünde gerçekleştirilen sergide, yedi aylık bir çalışmanın sonucunda oluşturulan 139 yağlıboya ve karakalem tablo, Çiğlili sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Çiğli Belediyesi sergi alanında sergilenen resim sergisinin açılışını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, tüm kursiyerlerle birlilikte yaptı.

SOMA MADEN İŞÇİLERİ ANILDI
Sergi açılışında Soma’daki elim kazada hayatını yitiren maden işçileri için başsağlığı dileklerinde bulunarak konuşmasına başlayan Başkan Hasan Arslan, “Ülkemiz yas içinde; ama hayat da bir taraftan devam etmek zorunda. Ulusumuzun başı sağolsun. Umarız bir daha bu türlü acılar yaşamayız” dedi.

“KURSİYERLERİMİZİN ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK”
Serginin açılışını kursiyerlerle birlikte yapan Başkan Arslan, böyle bir hizmeti yerine getirmenin gururu ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Kültür ve sanat adına yapılan her türlü etkinliği çok önemsediklerini belirten Başkan Hasan Arslan, “Çiğli’de sanatsever dostlarımız için harika eserler üretmiş kursiyerlerimiz. Onları bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Resim insanın kendini ifade edebileceği en güzel alanlardan birisidir. Hepinizin eline emeğine sağlık. Belediye olarak ‘Kültür Sanat Kenti Çiğli’ için ne gerekiyorsa, hangi hizmeti yürütmemiz isteniyorsa onu mutlaka yapacağız” dedi.

EN GENÇ VE EN YAŞLI KURSİYERE SERTİFİKA
139 yağlıboya ve karakalem tablonun sergilendiği çalışmayı yürüten 41 kursiyerin 28’ne katılımcı sertifikası verildi.

Kursun en yaşlı üyesi 76 yaşındaki İbrahim Kafadar ile en genç üyesi 26 yaşındaki Şebnem Öztürk sertifikalarını Çiğli Belediye Başkanı Arslan’ın elinden aldılar. Başkan Arslan konuklar ile birlikte sergiyi gezerek tabloları dikkatle inceledi, bazı tablolar hakkında resim öğretmeni Martıgül Kalkan’dan bilgi aldı. Başkan Arslan, kendisine tüm kursiyerlerin emeğinin olduğu bir tablo hediye eden resim öğretmeni Martıgül Kalkan başta olmak üzere tüm kursiyerleri başarılı eserlerinden dolayı tebrik etti, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA