Bandırma'dan Kısa Kısa

Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda açılan sergide, ahşap yakma, seramik ve ebru çalışmaları sunuldu.
Merkez Müdürü Mehmet Cancan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sergide 300'den fazla esere yer verildiğini bildirdi.
Halk Eğitim Merkezlerinde iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Cancan, beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendilerine amaç edindiklerini ifade etti.


- Zabıtadan "sağlıksız gıda" uyarısı

Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşlara sağlıksız gıdalardan uzak durma çağrısında bulundu.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, özelikle son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin tüketilmemesine dikkat edilmesi istendi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Vatandaş olarak sağlığımızı hiçe sayarak gelişi güzel yerlerden gıda maddesi almamalıyız. Gıdaların ambalajları üzerinde, üretici firma adı, adresi ve tanıtıcı işareti, maddenin adı, imal ve son kullanma tarihi, mamulün çeşidi, asgari net miktarı ve gıdanın kullanımıyla ilgili uyarıcı bilgilerin yazılı olmasına, ambalaj yüzeyinin düzgün olmasına dikkat edilmelidir. Özellikle küflenmiş, rengi, görüntüsü ve kokusu değişmiş gıdalar kesinlikle satışa sunulmamalı, satın alınmamalı ve yenilmemelidir."

- "Engelsiz cami" çağrısı

Türkiye Sakatlar Derneği Bandırma Şube Başkanı Mücahit Aksakallı, ilçede engellilerin rahatlıkla yararlanabileceği camiler istediklerini bildirdi.
Aksakallı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki 90 camiden ancak birinin, engelli vatandaşların rahatlıkla ibadetlerini yapabileceği şekilde dizayn edildiğini savunarak, "Geriye kalan 89 camiden ilçede bulunan engelli vatandaşların faydalanabilmeleri söz konusu değildir. Engelli vatandaşlar olarak ibadetlerimizi rahatlıkla yapabileceğimiz engelsiz camiler istiyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA