Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Hiçbir başarı tesadüf değildir, başarı ter kokar. 8 sefer AK Parti sandığın galibi olduysa bunu, tesadüfle izah edemezsin. Vatandaş bizim kara gözümüze, kara kaşımıza mı aşıktır. Vatandaşa hizmet götürmezsen sana oy vermez" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'da çeşitli temaslarda bulunan Çelik, Ağrı Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği'ni ziyaret etti. Çelik, burada muhtarların istek ve sorunlarını dinledi. AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız da burada Çelik'in göz muayenesini yaptı. Gözünde enfeksiyon olduğunu teşhis eden Yıldız, eczaneden ilaç getirterek, Çelik'in gözüne damlattı.
Çelik, daha sonra, Abide Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda Atmaneki aşiretiyle bir araya geldi. Aşiretin lideri Nurettin Saltık, seçimlerde AK Parti'yi destekleyeceklerini söyledi.

Ardından bir lokantaya gelerek, Diyadinli bir grupla görüşen Çelik, Diyadin'den eski İl Genel Meclis Üyesi Salih Yaşar'ın kendisinin aday gösterilmediğini belirtmesi üzerine, bir aile içerisinde de kırgınlığın, dargınlığın olabileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir ara Belgrat'ta katıldığı bir televizyon programında başbakana bazı sitemlerde bulunduğunu anımsatan Çelik, "Ben de bu konuşmadan bir saat kadar sonra bir televizyona çıkıyordum. Bana dediler, 'Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, sayın Başbakana yönelik çok ağır sitemleri oldu, ne diyorsunuz.' Ben de dedim ki sitem sevgiden doğar. Sayın Bülent Arınç, sayın Başbakanı sevdiği için sitem ediyor. Ben bugüne kadar sayın Bülent Arınç'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'na sitem ettiğine şahit olmadım. Bir çocuk, babasına, annesine naz yapar, gidip yedi elin yabancısına naz eder mi? Etmez" şeklinde konuştu.

"Salih kardeşimiz bu dönem nadasa kalmıştır. Kerim bey de bir dönem nadasa kaldı" diyen Çelik, "Şimdi biz pireye kızıp, yorganı yakmayacağız. İmama küsüp, camiyi terk etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
- "Ağrı'ya 600 trilyonluk eğitim yatırımı yapıldı"
Çelik, Ağrılı'nın her zaman AK Parti'ye destek verdiğini belirterek, Ağrı'da kurdukları üniversite sayesinde kente 15 bin öğrencinin geleceğini söyledi.

Sadece üniversite için hükümetin 200 milyon lira gönderdiğinin altını çizen Çelik, "Van-Ağrı yolu mendil kadardı. Ben Tahir geçidinden Erzurum'a gidip gelirken ne sıkıntılar çekmiştim. Şimdi buradan Erzurum'a duble yol var, uçak pisti gibi. Sizin Türkiye'ye açılan üç kapınız var, üçü de duble yol. 300 köyümüzün yolu beton asfalt yapıldı. Ağrı'nın içme suyu problemi diye bir şey kalmadı. 1,5 milyon metrekare belediye tarafından parke, kilit taş döşendi. Şu vilayete 600 trilyonluk eğitim yatırımı yapıldı" dedi.

Çelik, AK Parti'nin her dönem destek gördüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Hiçbir başarı tesadüf değildir, başarı ter kokar. 8 sefer AK Parti sandığın galibi olduysa bunu, tesadüfle izah edemezsin. Vatandaş bizim kara gözümüze, kara kaşımıza mı aşıktır. Vatandaşa hizmet götürmezsen sana oy vermez. Biz vatandaşımızın başını dik tutmak için bugüne kadar elimizden ne geldiyse yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Biz güzel güzel konuşup, parlak vaatlerde bulunup, bunu unutanlardan da değiliz. Biz vatandaşımızı kandırmadık. Bir şeyi söylediysek de onu mutlaka yaptık. Konuşma parlak, icraat berbat. Böyle bir şey bizde yoktu. Musa gibi konuşup, Firavun gibi icraat yapanlar bizde barınamazlar. Biz de Musa gibi konuşup, Musa gibi icraat yapacaksın."
- "AK Parti, Türkiye'nin çimentosudur"
Çelik, BDP'nin kan ve gözyaşından başka getireceği bir şey olmadığını ifade ederek, "İsimleri haftada bir değiştiği için şimdi HDP oldu. 90'lı yıllarda HADEP'li, DHP'liyim diyenler korkarak söylüyordu, söyleyemiyordu çünkü baskı vardı. AK Parti olağanüstü hali kaldırdı. Faili meçhul cinayetleri kaldırdı" ifadelerini kullandı.
Çelik, "Biz aynı Allah'a iman ediyoruz, Türkler, Kürtler. Biz aynı Peygamberin ümmetiyiz, aynı kitaba iman ediyoruz. Dolayısıyla bizi çatıştırmak isteyenlere fırsat vermeyelim. AK Parti, Türkiye'nin çimentosudur. Onun için Hakkari'de de var, Sinop'ta da var, İçel'de de var, Artvin'de de var, Muğla'da da AK Parti var" dedi.

AK Parti'nin bütün Türkiye'yi kucakladığını anlatan Çelik, şöyle devam etti:
"Sayın Başbakanımızın başkanlığında, çözüm süreciyle ilgili bir toplantı yaptık. Yol haritası, nerede arıza var. Biz kararlıyız, bu işi bitireceğiz Allah'ın izniyle ama birileri de oradan silahın ucunu göstermesin kimseye. Bir kavga oldu mu sen bir tokat atarsın ikincisini de sen yersin. Seçim başladı.

Dedik ki barış içerisinde yarış olsun. Vatandaş kendi gönlünden koparak, gidip HDP'ye oy veriyorsa versin ama tehditle ama silahla korkutarak buna vatandaşımızın prim vermemesi lazım. Bizim vicdanımıza kimse silah namlusunu göstererek, vicdanımızı değiştiremez. Sizinkinin de değişmemesi lazım."
Kaynak: AA