Abd Başkan Yardımcısı Biden Romanya'da

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Rusya'nın, Ukrayna'da bu hafta sonu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini engellemeye çalışması durumunda mutlaka cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Doğu Avrupa ülkelerine yaptığı ziyaret çerçevesinde Romanya'ya gelen Biden, Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu ile bir araya geldi.
Biden, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Rusya seçimi engellerse, azmimizi korumak, Rusya'ya daha büyük maliyetler çıkarmak ve NATO ittifakına yatırımlarımızda da bu azmi eşit derecede sürdürmek zorundayız" dedi.

Konuşmasında ABD'nin Avrupalı müttefiklerine de çağrıda bulunan Biden, Ukrayna'da 25 Mayıs'ta yapılacak seçimin engellenmeden yapılabilmesi için nüfuzlarını kullanmalarını ve "istikrarlı ve olumlu bir ortamın gelişmesine yardımcı olmalarını" istedi.
Rusya'nın, Ukrayna'ya ait Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni ilhak etmesi üzerine, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in beyin takımına yönelik seyahat yasağı ve malvarlıklarını dondurma gibi çeşitli yaptırımları uygulamaya koyan ABD ve AB ülkeleri ayrıca, daha fazla toprak ele geçirmeye çalışması durumunda tüm Rus ekonomisini tehdit edecek yaptırımlarda bulunulacağı konusunda bu ülkeyi uyarmış bulunuyor.

Kaynak: AA