Hakkari'de Çekirge İle Mücadele

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, çekirgeyle kimyasal mücadele yerine, biyolojik mücadele sürdürmenin daha uygun olduğunu söyledi.

Yıldız, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Hatipoğlu ile Durankaya beldesini ziyaret etti. Ziyarette beldede son zamanlarda sayıları artan çekirgelere karşı alınacak önlemler değerlendirildi ve ilaçlanma yapılması gereken yerler tespit edildi.
Arıcılığın yoğun olarak yapıldığı beldede, arıların zarar görmemesi için akşam saat 18.00'de ilaçlama yapılmasına ve ilaçlı yem tuzaklarının kurulmasına karar verildi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, çekirge ile kimyasal mücadelenin çok doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
"En güzeli tavuk ve hindi besleyerek biyolojik mücadele yürütmek. Ayrıca bu yıl uğur böceği popülasyonunda artış var. Bazı vatandaşlar bunu kötüye yoruyor. Oysa ecdadımız bu böceğe 'uğurlu böcek' ismini vermiştir. Hiçbir zararı olmayan bu böcek, bilakis faydalıdır. Ağaçlardaki yaprak bitleri ve yumurtaları ile beslendiğinden Zirai Mücadele Araştırma Enstitülerinde yaprak bitlerine karşı çoğaltılıp biyolojik mücadelede kullanılmaktadır. Uğur böceğinin ilaçla yok edilmesi yaprak bitlerinin çoğalmasına sebep olacaktır."
Kaynak: AA