Çaycuma'da Öğrencilere Gıda Üzerine Eğitim Veriliyor

Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarafından Ticaret Meslek Lisesinde öğrencilere tüketicilerin bilinçlendirilmesi konuları ile ilgili etkinlik düzenlendi.

Çaycuma'da Öğrencilere Gıda Üzerine Eğitim Veriliyor

Etkinliğe, Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik personellerinden Ziraat Mühendisi Murat Salur, Gıda Mühendisi Mücahit Güleş ve Ziraat Mühendisi Asiye Şenbaş, Çaycuma Ticaret Meslek Lisesi Fen Bilgisi Öğretmeni Hülya Paşakahyaoğlu ve öğrenciler katıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çaycuma Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine tüketici bilincini artırmaya yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Program kapsamında yetişen genç nesillerin tüketmiş oldukları veya tüketecekleri gıdalarda, gıda güvenliğinin esas alınması ve alışkanlık haline getirilmesi olgusunun toplumda yerleşmesinin sağlanması da hedefleniyor. Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik personellerince, Çaycuma Ticaret Meslek Lisesi’nde yapılan toplantıda öğrencilere tüketmiş oldukları gıdaların hazırlama, muhafaza, satış veya tüketime sunumu, gıda hijyeni, ekmek israfı gibi gibi başlıklar altında bilgiler verildi.

“Yediğine içtiğine dikkat et, güvenli gıda tüket” sloganıyla, Çaycuma Ticaret Meslek Lisesi’nde düzenlenen toplantının diğer okullarda da takvim çerçevesinde devam edeceği öğrenildi. Öğrencilerden gelen sorular cevaplandırılarak etkinlik tamamlandı.
Kaynak: İHA