Avrupa Parlamentosu Seçimleri

İsveç'teki Feminist Girişim Partisi, Norveç'te mülteci olan Filistinli bir kadını Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aday gösterdi.

22-25 Mayıs tarihlerinde yapılacak AP seçimleri yaklaşırken adaylarını Brüksel'e göndermeye çalışan partiler, farklı adaylarıyla seçmenin dikkatini çekmeye çalışıyor.
AP seçimlerinin 25 Mayıs'ta yapılacağı İsveç'te faaliyet gösteren Feminist Girişim Partisi, Norveç'te mülteci olan 31 yaşındaki Filistinli kadın Amani el- Garib'i 8. sıradan aday olarak listesine ekledi. Ancak hiçbir AB ülkesinde ikamet adresi bulunmadığı için Filistinli adayın seçilemeyeceği belirtiliyor.
Feminist Girişim Partisi'nin seçilme kriterlerine sahip olmayan bir adayı göstermesi tartışılırken Siyaset Bilimci Henrik Oscarsson, "Eğer bir aday seçilme kriterlerine sahip değilse listede bulunan bir sonraki adaya oylar aktarılmış oluyor. Ancak seçilemeyeceği kesin olan birisini aday göstermek gayriciddi bir durum" değerlendirmesinde bulundu.
Feminist Girişim Partisi yöneticilerinden Kristin Torn, yaptığı açıklamada, "Adayımızın oturumunun olmaması, bizce engel teşkil etmiyor. Bizim için önemli olan politik tecrübedir. Bu işi seçmenlere bırakmak en doğrusu" dedi.

Yeni kurulan Feminist Girişim Partisi, anketlerde üst sıralarda bulunuyor ve Avrupa Parlamentosu'na üye göndermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: AA