Viranşehir’de Regaip Kandili Coşkusu

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesin de "Aldatan bizden değildir” Konulu Regaip gecesi kutlaması yapıldı.

Viranşehir’de Regaip Kandili Coşkusu

Viranşehir Girişimci İş Adamları Derneği (VİRGİAD) tarafından organize edilen Aldatan bizden değildir” Regaip gecesi kutlama programı Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Programda ilahiyatçı Abdulgaffer Dereli,Peygamber efendimizin ahlakı yönünde güzel sohbet gerçekleştirdi.

Kutlu doğum ve Regaip Gecesi için yapılan programa konuşması olarak katılan ilahiyatçı Abdulgaffer Dereli "Efendimizin beyan ettiği gibi “aldatan bizden değildir” dedi.

Efendimizin hiçbir zaman, şaka da olsa, yalan söylemediğini belirten Dereli ”Küçük şeyler için dahi olsa yalan söylemeyen bir insan nasıl büyük davalar için, Allah’ın varlığı için yalan söyleyebilir? Yalan O’nun gölgesine daha yaklaşamamıştı. O güvenin sembolü idi. Güvenin timsali idi. O’nda yalanın zerresini bulamazdınız. Hz. Peygamber Müslüman’ı “Elinden ve dilinden Müslüman’ın zarar görmediği kişi” olarak tarif edilmiştir. Bu gün Müslüman’a iftira atan, eli ve dili ile zarar verenler kendini yoklasınlar. Müslüman din kardeşini aldatmaz. Dil yarası unutulmaz. Yeni Efendimiz, “Allah’ı seviyorsanız bana tabi olun. Allah’ta sizi sevsin” diyor. Bu gün Müslüman’ın önünde en büyük engel yine İslam’ı yaşamayan Müslümanlardır. İslam imajının düzeldiği, dünya insanlarının İslam’a sıcak baktığı bir dönemde Amerika’daki 12 ikiz kulelerine yapılan saldırı çok manidardır. Yıllarca Müslümanlar terörist gibi algılanmıştır. Ama bu gün algılar değişmeye başlamıştır. Allah ve Resulünün verdiği ölçüler içerisinde yaşadığımız sürece insanlar fevc fevc İslam’a dehalet edeceklerdir. Müslüman’a bakılınca Allah ve Resulü yüzüne sirayet etmeli.” Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezinde çok sayıda vatandaşın izlediği program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Okuma salonlarında okuyan öğrencilerin okuduğu Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahilerin ardından kürsüye çıkan İlahiyatçı Abdulgaffer Dereli fendimizin emin sıfatını dile getirdi. İlahiyatçı Dereli, Efendimizin Recep Allah’ın ayıdır, Şaban benim ayımdır, Ramazan ise müminlerin ayıdır dediğini belirterek hak dostlarının recep ayında bol bol tevhit ve salatu selam kelimesinin dile getirilmesini tavsiye ettiklerini, ramazan ayında da bol bol Kur’an okunması gerektiği söyledi

Programda Fethullah Gülen Hoca Efendinin, Efendimiz Hz. Muhammed (sav) için yazdığı Medine’nin Gül’ü şiiri kendi sesinde izleyicilere izletildi. Programa katılan tüm izleyicilere gül suyu, gül lokumu ve üzerinde bir ayet, bir hadis yazılı küçük paketler hediye edildi. Program yapılan toplu duanın ardından sona erdi.
Kaynak: İHA