Tkdk'dan Çiftçilere Yüzde 50 Hibe Destekli Traktör

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü öncülüğünde yüzde 50 hibe desteğiyle satın alınan 110 traktör çiftçilere teslim edildi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi otoparkında düzenlenen anahtar teslim törenine, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile çiftçiler katıldı.

Vali Ceylan, törende yaptığı konuşmada, şehrin ekonomisinde hizmet ve tarım sektörünün ilk iki sırayı aldığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bu iki sektörde de yatırımların artmasında TKDK'nın büyük katkısı oldu. Bugüne kadar sağladığı hibe desteği sayesinde şehrimizin dört bir yanında yeni işletmeler hayata geçmeye başladı.

Bununla beraber çiftçilerimize arzuladıkları kaynaklar da sağlanır hale geldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
Milletvekili Murat Göktürk ise TKDK'nın Nevşehir'de bulunmasının bölgedeki yatırımcılar ve çiftçiler açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Nevşehir'de TKDK açılması hükümetimizin bölgemiz yatırımcılarına, çiftçilerine ve insanlarına verdiği önemi gösteriyor. Bundan milletvekilleri olarak bizler son derece memnunuz" dedi.

Milletvekili Ahmet Erdal Feralan da AB hibelerinden yeteri kadar faydalanılmadığına dikkati çekerek, "TKDK sayesinde AB fonlarından önemli oranda hibe almaya başladık. Aldığımız bu paralar yatırımcılarımıza ve çiftçilerimize dağıtılıyor. Bunun yanında kalkınma ajanslarımız yatırımcılarımıza ciddi destekler veriyor. Bu kurumlarımız olmadan önce Türkiye'de yine teşvik, hibe vardı ancak bunlar ne yazık ki yatırıma, istihdama dönüşmezdi, göstermelik olurdu" diye konuştu.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk ise tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kapsamında kurumlarına yüzde 50 hibe destekli traktör alımı için 171 proje sahibinin başvuruda bulunduğunu belirterek, bu başvurulardan 107'sinin kabul edildiğini söyledi.

Asiltürk, "2012 yılında kurulan bir kurumuz ve hızla büyümeye devam ediyoruz. Bugüne kadar yatırımcılarımıza ve çiftçilerimize 104 milyon lira destek sağladık. Bu yıl içerisinde bu rakama 60 milyon lira daha eklenecek" dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Ceylan, Milletvekilleri Feralan ve Göktürk ile Belediye Başkanı Ünver tarafından çiftçilere anahtarları teslim edildi.
Kaynak: AA