Konya Aylık İhracatta Rekor Kırdı

Nisan ayında 141,6 milyon dolar ihracat yapan Konya, tarihinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirdi. Konya'nın nisan ayı ihracatı yüzde 26,12 arttı.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, yaptığı açıklamada, 2014 yılının Konya için ihracat yılı olmasını temenni etti.
Konya'nın nisan ayında 141,6 milyon dolarlık ihracat yaptığını ifade eden Kütükçü, şunları kaydetti:
"Ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan ilk çeyrekte ihracatını yüzde 22,8 artıran şehrimiz, nisan ayında 141,6 milyon dolar ihracatla yeni bir rekora daha imza atarak, aylık ihracatını yüzde 11 olan Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde, yüzde 26,12 artırmayı başardı. Yine ilk 4 aylık ihracat ortalamasında ihracatını yüzde 24 artıran şehrimiz, aynı dönemde 535 milyon 325 bin dolarlık ihracat rakamına ulaştı. Konya'nın yakalamış olduğu bu büyüme ivmesi son derece önemli, ancak Konya'nın daha fazlasını yapabilecek potansiyeli var. Konya'nın Türkiye ihracatından daha fazla pay alması için sektörlerimizin üretimde ve ihracatta karşılaştıkları sorunları dinlemeye ve çözüme kavuşturmaya yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz."
- "2023 hedefine en büyük katkıyı Konya sağlayacak"
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk ise yerel seçimlerin ardından ekonomiye odaklanan Konya'nın, nisan ayında Türkiye ortalamasının 2,5 misli üzerinde ihracatını artırdığını söyledi.

Dört aylık ihracat rakamlarının yıl sonunda 1,5 milyar dolar ihracatı aşacaklarını gösterdiğini anlatan Öztürk, "Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine en büyük katkıyı Konya sağlayacaktır. Şehrimizin ihracatını artıran Konyalı tüccar ve sanayicilerimizi kutluyorum. Firmalarımız, yüksek faizlere rağmen üretmeye devam etmektedir. Beklentimiz olan faiz indirimi gerçekleşirse kazanacağımız moralle daha fazla üretmeye ve daha fazla ihracat yapmaya cesaretleneceğiz" dedi.

Kaynak: AA