Hanefi Bostan Açıklaması

Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, 4/C’li çalışanların kadroya alınmayacağı iddiasında bulunarak, “Yeni torba yasası tasarısında akademisyenlere ek ödeme verilmesi ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi hususuna yer verilmediği anlaşılmaktadır” dedi.


Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, geçici personel olarak bilinen yeni torba yasa tasarısında 4/C’lilerin kadroya alınmalarına yönelik bir içerik olmadığı iddiasında bulundu. 20 Mart 2014’de yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında Türkiye Kamu-Sen’in gayretleri sonucunda 4/C’li çalışanların kadroya alınmasının kararlaştırıldığını söyleyen Hanefi Bostan yaptığı yazılı açıklamada, “Bununla ilgili kanuni düzenlemenin 30 Mart seçimlerinden sonra hazırlanacak ilk torba yasa teklifi içinde yer alacağı açıklandı. Ancak basın organlarında yer alan haberlerden ve Çalışma Bakanı’nın açıklamalarından anlaşıldığına göre yeni torba kanun tasarısında akademisyenlere ek ödeme verilmesi ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi hususu yer verilmediği anlaşılmaktadır” dedi.

“PERSONELİN SESİNİ YEKİLİLERE DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Sözleşmeli personelin sesini yetkililere duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Hanefi Bostan, “Yaptığımız eylemlerle, gerçekleştirdiğimiz mitinglerle, başlattığımız kampanyalar ve yürüttüğümüz hukuk mücadelesiyle, güvencesiz, güvensiz, örgütsüz, emek düşmanı, esnek ve sözleşmeli personel çalıştırılması uygulaması olan 4/C istihdamına karşı tek başımıza mücadele vermekteyiz. Toplu sözleşme sürecinde ve sonrasındaki Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında 4/C’li çalışanların kadroya geçirilmesine ve statülerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yapılacağı hüküm altına alınmıştır. 2012 ve 2013 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu kitapçıklarda 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi, kanun tasarısı hazırlanan konular arasında sayılmış, 28 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen kurul toplantısı sonrasında da bu konu, kurul kararlarında yer almıştır” ifadelerini kullandı.

“YENİ YASADA 4/C’LİLERE YER VERİLMEDİ”
Yeni torba kanun tasarısında 4/C’lilerin kadroya alınması hususuna yer verilmediğini iddia deden Bostan, “20 Mart 2014 tarihinde yapılan en son Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında da Türkiye Kamu-Sen’in yoğun gayretleri sonucunda 4/C’li çalışanların kadroya alınması kararlaştırıldı. Bununla ilgili kanuni düzenlemenin 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra hazırlanacak ilk torba yasa teklifi içinde yer alacağı açıklandı. Ancak basın organlarında yer alan haberlerden ve Çalışma Bakanı’nın açıklamalarından anlaşıldığına göre yeni torba kanun tasarısında akademisyenlere ek ödeme verilmesi ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi hususu yer verilmediği anlaşılmaktadır” şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamada memurlara verilen ek ödemelerde bahseden Hanefi Bostan, “4/C’lilerin kadro sorunu yanında diğer önemli bir sorunları da diğer bütün memurlara verilen ek ödemeden yararlandırılmamaları sorunudur. Aynı kurumda aynı görev, yetki ve sorumluluklara sahip olup 657 Sayılı Kanunun 4/A ve 4/B maddesi kapsamında kamu görevlisi olarak görev yapanların ek ödemeden yararlandırılırken 4/C’lilerin yararlandırılmaması “Genel Eşitlik” ilkesine aykırılık teşkil etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA