Gürsu'da Sakal-ı Şerif İzdihamı

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, kandil münasebetiyle ziyarete açılan sakal-ı şerifi görmek isteyen vatandaşlar adeta birbirleriyle yarıştı.

Gürsu'da Sakal-ı Şerif İzdihamı

Semerkand Gürsu temsilciliğinin kapalı pazar yerinde tertiplediği kandil programı yağmura rağmen büyük ilgi gördü. Hafız Bilal Badak'ın Kur'an-ı kerim tilavetiyle başlayan programda mevlid-i şerif ve ilahiler okundu.

Gecede konuşma yapan Semerkand Vakfı başkanlarından Bayram Ali Korkmaz, "Günahların affedildiği bu mübarek ayları fırsat bilerek bol bol nasuh tövbe etmeliyiz.Namazlarımızı vaktinde ve mümkünse cemaatle huşu içinde kılmalıyız.Rabbimizin emirlerini, Peygamber Efendimizin sünnetini hayatımızın her anında uygulamalı ve haramlardan uzak olmalıyız. Küsleri barıştırmalı, birlik ve beraberliğimizi bozacak her türlü fitne ve fesattan uzak olmalıyız. Dinimizin güzelliklerini insanlara anlatmalı, gençliğimize sahip çıkmalı ve yaşantımızla onlara örnek olmalıyız.

Devletimize, bayrağımıza ve dünyadaki Müslüman kardeşlerimize yapılan her türlü entrika ve tuzakları bir ve beraber olarak def etmeliyiz. Bu gece kaza namazlarımızı kılmalı, Kur'an okumalı, şükretmeli ve Rabbimizden bu mübarek ayları tam manasıyla idrak etmeyi, ramazana, bayram sabahına ulaşmayı dilemeliyiz" diye konuştu.

Gecenin tertip edilmesine destek olan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'a hilye-i şerif hediye edildi. Gecenin iple çekilen bölümünde sakal-ı şerif ziyaretinde salavatlar eşliğinde göz yaşları sel gibi aktı.
Kaynak: İHA