Beyşehir’de 'Kütüphan-e Türkiye” Projesi Tanıtıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Kütüphane çalışanlarına “Kütüphan-e Türkiye” projesi tanıtıldı.

Beyşehir’de 'Kütüphan-e Türkiye” Projesi Tanıtıldı

Beyşehir Halk Kütüphanesi Kitap Okuma Salonu’nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kütüphan-e Türkiye Projesi Direktörü Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çelik katıldı.

Toplantıda, Hacettepe Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı projenin Cumhurbaşkanlığı’nın himayesiyle gerçekleştirildiği, Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın ise Türkiye projesine finansal destek sağladığı anlatıldı.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çelik, sunumunda Kütüphan-e Türkiye Projesi ile ilgili olarak kütüphane personeline ayrıntılı bilgiler aktardı. 28 ay süreli projenin aynı zamanda bir inovasyon projesi olduğunu ve süreç sonunda Türkiye için bir model ve ülke planı hazırlanacağını aktaran Prof. Dr. Çelik, şu bilgileri verdi:
"Türkiye'de bu iş nasıl olacak, onu vermeye, anlatmaya çalışacağız. Bu süreçte 5 yıllık bir yol haritasını çizeceğiz. Bu zaman zarfında amacımız, hasta, yaşlı, fakir, eğitim düzeyi düşük, kırsal kesimde oturan ev hanımı gibi dezavantajlı kesimlerin adaletsiz bir durumla karşılaşmamaları için, güzel hizmetlerden yararlanmaları amacıyla bir yol bulmaya çalışmaktır. Bunun yolu da kütüphanelerden geçiyor. Diğer ülkeler örneği bize bunu gösteriyor. Avrupa ve ABD’de de böyle. Halk kütüphaneleri bu hizmet için en uygun kuruluş olarak gözüküyor.”
Seminerde, konuşmacılara Konya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, Beyşehir Halk Kütüphanesi Müdürü Kemal Yeşilyurt da eşlik etti.
Kaynak: İHA