Adıyaman'dan Kısa Kısa

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil İbrahim Fırat ve beraberindeki heyet, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya'yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Fırat, Belediye Başkanı Çetinkaya'ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde 4. kez belediye başkanı seçilen Çetinkaya'nın ustalık dönemini yaşadığını söyledi.

Seçimlerde beldeler arasında AK Parti'nin Akıncılar'da en fazla oyu alarak birinci olduğunu kaydeden Fırat, "Kendilerini bir kez daha buradan tebrik ediyoruz ve Akıncılar beldesinde yaşayan halkımıza AK Parti'ye ve Belediye Başkanımız İsmet Çetinkaya'ya vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Çetinkaya ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
- Kahta'da vaizlik semineri
Kahta İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilere vaizlik mesleği tanıtıldı.
Okulun konferans salonunda düzenlenen seminerde Kahta Uzman Vaizi Yılmaz Arı, slayt gösterisi ve kısa film gösterimleri eşliğinde mesleği hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

Arı, vaizliğin insanları hayıra davet eden ve onları kötülüklerden korunmaları için uyaran bir meslek olduğunu söyledi.

Vaizlik mesleğini seçecek öğrencilerin çok üstün bilgilere sahip olması gerektiğini belirten Arı, "Bu öğrencilerimiz mükemmel bilgiye sahip olmalı ve bildiklerini yaşayarak topluma öğretmelidir. Bunun için bizler bu mesleği seçen öğrencileri daha okulu bitirmeden eğitiyoruz ve uygulama yaparak, en güzel şekilde mesleği öğretiyoruz. Bu verdiğimiz seminerlerin çok yararlı olduğunu görüyoruz. Bunlara uygulamaya ağırlık vererek devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA