Yazar İslam Yaşar Açıklaması

6. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuşmacı olarak katılan yazar İslam Yaşar, Ayasofya'nın ibadete açılmasının Fatih Sultan Mehmet'in bir vasiyeti olduğunu ve elbet bir gün ibadete açılacağını söyledi.

Yazar İslam Yaşar Açıklaması

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı ünlü yazarları ağırlamaya devam ediyor. Fuarın 3. gününe konuşmacı olarak katılan düşünür ve yazar İslam Yaşar, Ayasofya'nın Fatih zamanında bütünüyle ibadete açılmış olduğunu söyleyerek, elbet bir gün yeniden ibadete açılacağını dile getirdi.

Yazar İslam Yaşar, konuşmasında, "Kılıç hakkı vardır. Dolayısıyla, Ayasofya'nın cami yapılması son derece doğrudur. Ama Ayasofya bir camiden çok daha büyük anlam taşır. Bu bir bilinçtir. Bir gün tebdili kıyafetle halk arasında dolaşırken bir satıcıya rastlar, satıcı ona ‘Ben siftah yaptım, şuradaki satıcıdan al’ der. Fethi mümkün kılan bu bilinçtir. Mekke'nin fethi Müslümanların bilincinin belirli bir noktaya gelmesi ile mümkün olmuştur. Bugün Ayasofya bütünüyle ibadete açılsa bu hiç bir anlam taşımaz. Çünkü sözünü ettiğimiz İslam bilinci henüz yeterli noktada değildir” dedi.

Yaşar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Said-i Nursi, bir taraftan hükümete Ayasofya'nın açılması gerektiğini tebliğ ederken; diğer taraftan, tüm enerjisini toplumun İslam seviyesini arttırması için harcamıştır. Bir toplumun bunu başarabilmesi için yüzde 60-70'lik bir bilinç seviyesine sahip olması gerektiğine inanan Nursi, Ayasofya'nın ibadete açılmasının Fatih Sultan Mehmet'in bir vasiyeti olduğu düşüncesindeydi. Ayasofya elbette ibadete açılacaktır. Türk halkı bu bilinç seviyesine yükselecek, diğer İslam toplumları Türkiye'yi örnek alacak ve gerçek İslam'ı yaşayacak, İslam bayrağı Ayasofya'da dalgalanacaktır"
Kaynak: İHA