Anıtkabir'e Kağnıyla Yürüdüler

Samsun'dan Ankara'ya yürüyüş yapan üniversiteli 1919 gencin de arasında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin oluşturduğu bir grup, Atatürk posterli bayraklarla sloganlar atarak Kızılay'dan Anıtkabir'e yürüyüş yaptı.

Kızılay Güvenpark'ta toplanan ve Türkiye Gençlik Birliği flamaları ve Atatürk posterli bayraklar taşıyan grup, burada 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla üniversitelerden bir araya gelerek Samsun'dan Ankara'ya yürüyüş yapan 1919 genç ile buluştu. Atatürk'ü anmak için saygı duruşunda bulunan grup üyeleri, İstiklal Marşı okudu.
Gruba, birçok sivil toplum kuruluşunun üyeleri de katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından grup, "Madencinin feneri sönmeyecek, Soma'nın hesabı sorulacak" sloganları atarak GMK Bulvarı'ndan Anıtkabir'e doğru yürüyüşe geçti.
Kafalarında madenci bareti ile feneri bulunan grup üyeleri, yaklaşık 4 metrekare büyüklüğünde üzerinde "Madencinin bareti Çankaya'ya çıkacak" yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerle süslenmiş çelenk taşıdı. Eylemciler, bir kağnı da kömür, başka bir kağnıda da "Özelleştirme katliamdır" yazılı döviz ile kırmızı karanfiller götürdü.
"Tam bağımsız Türkiye" yazılı önlükler giyen gruptakiler, hükümet aleyhine sloganlar atarak trafiğe kapatılan GMK Bulvarı'ndan Tandoğan Meydanı'ndan geçerek Anıtkabir'e geldi. Grubu, bir otobüs üzerinden bazı eylemciler yönlendirdi.
Grup, Anıtkabir girişindeki arama noktalarından geçip "Madencinin bareti Çankaya'ya çıkacak" yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerle süslenmiş büyük çelenk ile Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir merdivenlerinde toplandı. Grubu, burada bulunan vatandaşlar alkışlarla destekledi.
Bu büyük çelenkle fotoğraf çektiren grup, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı.
Daha sonra grup, Atatürk'ün mozolesini ziyaret ettikten sonra Anıtkabir'den ayrıldı.
Kaynak: AA