Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ağrı'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Soma'daki maden faciasıyla ilgili "Hepimizin, 77 milyonumuzun yüreğine hatta yurt dışındaki vatandaşlarımızın, dost ülkelerdeki vatandaşların yüreğine büyük bir acı düştü" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak ve 'Soma 13 Mayıs Madenciler İlkokulu' açılışına katılmak üzere kente gelen Eroğlu, Vali Mehmet Tekinarslan'ı ziyaret etti. Tekinarslan ile bir süre görüşen Eroğlu, daha sonra Valilik toplantı salonunda kente yapılan yatırımlar hakkında gazetecilere bilgi verdi.
Konuşmasında Soma'da yaşanan maden faciasına değinen Eroğlu, olayın kendisini çok etkilediğini ifade etti.

Yaşanan facianın yüreklere acı düşürdüğünü vurgulayan, Eroğlu, şöyle konuştu:
"Soma'da hayatlarını kaybedenlere, Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Hadis-i şerif var onlar şehittir. Yakınlarının, hepimizin, 77 milyonumuzun yüreğine hatta yurt dışındaki vatandaşlarımızın, dost ülkelerdeki vatandaşların yüreğine büyük bir acı düştü. Ailelerine sabır diliyorum. Çok etkilendiğim olay, bir Ağrılı kardeşimiz orada kurtulduktan sonra dedi ki, 'Çizmemi çıkarayım mı?' Onun bu tür asaleti karşısında çok büyük bir gurur duydum. İşte millet bu, Ağrılı bu. Kurtulmuş, sedye kirlenmesin bir başkası kullanacak. Temizlik imandandır, diye bunu söylüyor. Ağrı budur, Ağrı'nın güzel insanları budur. Yaralılara da acil şifalar diliyorum."
Eroğlu, Ağrı'ya çeşitli bakanlıklar sayesinde bugüne kadar yaklaşık 6 katrilyon lira yatırım yapıldığını dile getirdi. AK Parti hükümeti döneminde Ağrı'ya önemli yatırımların yapıldığını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
"Buraya 18 müjdeyle geldik. Bunların da toplam bedeli 287 milyon 56 bin 184 lira. Bu Ağrı'ya yapılabilecek en büyük yatırım. Bizden önce Ağrı unutulmuş bir şehrimizdi. İlk defa AK Parti Ağrı'yı hatırladı. Hükümetimiz Ağrı'ya çok önem veriyor. Dün Başbakanımız ile telefonda görüştüğümde Ağrı'ya gideceğimi söylediğimde çok mutlu oldu. 'Ağrılılara selam ve saygılarımı iletir misin?' dedi.

Şuana kadar 6 katrilyondan fazla yatırım yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Ağrı'da büyük hizmetler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. İçme suyu sorununu 2050 yılına kadar çözdük. Yazıcı Barajı biz gelmeseydik, 41 yılda bitecekti."
Toplantının ardından bir gazetecinin, "Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, sivil şehit statüsüne alınmasına ilişkin bir çalışma var mı?" şeklinde sorusu üzerine Eroğlu, "Bu konuda onların mağdur edilmemesi için ne gerekiyorsa yapılıyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Maliye Bakanımız bunun üzerinde çalışıyor. Başbakanımızın talimatıyla salı günü Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme getirilecek" dedi.

Toplantının ardından Valilik binasının arkasında yaptırılan mesire alanını gezerek burada ağaç diken Eroğlu, 'Soma 13 Mayıs Madencileri İlkokulu' açılışının yapılacağı alana geçti.
Kaynak: AA