Bebek Arabaları Kitapla Doldu

Kocaeli Kitap Fuarı, ziyaretçilerle dolup taştı.

Bebek Arabaları Kitapla Doldu
Birinci günü 36 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuarda, minik kitapseverler fuara olan ilgileriyle büyüklerle yarışıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 6. Kocaeli Kitap Fuarı yoğun ziyaretçi almaya devam ediyor. İlk gün 36 bin kişiyi ağırlayan fuarda, küçük yaştaki kitapseverlerin stantlara olan ilgileri büyükleri gölgede bıraktı. Fuarda, birçok yayınevinin imza günü programları yapılırken seçkin yazarlar söyleşileriyle okurlarının karşısına çıktı. Fuarın ikinci günü ziyaretçileriyle buluşan ünlü yazar Ayşe Kulin, hayranlarına imzalı kitaplarını dağıttı.

Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçileri ağırlayan fuarda ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdiği stantların başında eski kitaplar, plaklar ve pul satan sahaflar geliyor. Kitap meraklıları ve koleksiyonerler, sahaflarda yer alan eski basım kitaplar, dergiler ve plaklar arasında değer verdikleri yazarların ve sanatçıların eserlerini bulma ümidiyle sahafların olduğu stantları geziyor.

6. Kocaeli Kitap Fuarı’nda büyük yaştaki kitapseverlerin yanında stantlara meraklı gözlerle bakan küçük kitapseverler renkli görüntüler oluşturdu. Anne ve babalarıyla fuara gelen küçük kitapseverler yayınevleri görevlilerine meraklı sorular sorarak alacakları kitaplar hakkında bilgi topladı. Çocukların çoğu boyama kitapları ve hikaye kitapları alarak fuardan ayrıldı. Fuara bebekleriyle gelen aileler ise bebek arabalarını alışveriş arabası gibi kullanarak aldıkları kitaplarla doldurdu.
Kaynak: İHA