Kenya'daki Bombalı Saldırılar

Kenya'nın başkenti Nairobi'de dün düzenlenen iki ayrı saldırıda ölenlerin sayısı 10'a yükseldi, yaralıların sayısı da 70 olarak açıklandı.

Ölü ve yaralı sayısına ilişkin açıklama, Nairobi Polis Şefi Benson Kibue tarafından yapıldı.
Kenyalı yetkililerce saldırılara ilişkin daha önce yapılan açıklamada, 4 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirilmişti.
AA'ya dün açıklamada bulunan Kenya Ulusal Afet Operasyonları Merkezi Başkanı Peter Oyango, birinci saldırının bir otobüs durağında, ikinci saldırının da Kenya'nın en büyük açık hava pazarı olan Gikomba'da düzenlediğini belirtmişti.
Birbirinden sadece birkaç dakika arayla düzenlenen saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.
El Kaide terör örgütü bağlantılı Eşşabab'ın faaliyet gösterdiği Somali'ye yakınlığı nedeniyle güvenlik kaygılarının yüksek olduğu Kenya, Eşşabab militanlarının saldırılarının hedefi oluyor. Eşşebab militanlarının Eylül 2013'te Nairobi'deki Westgate alış veriş merkezine düzenlediği saldırıda 67 kişi hayatını kaybetmişti.
El Kaide'nin 1998 yılında Nairobi'deki ABD Büyükelçiliğine yaptığı büyük çaplı bombalı saldırıda da 200'den fazla kişi ölmüştü.
-ABD saldırıyı kınadı-
Kenya'da düzenlenen saldırılar ABD tarafından kınandı.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Hayden, saldırıyı "masum Kenya halkına yönelik düzenlenen korkakça saldırıların en sonuncusu" olarak niteledi.

Kaynak: AA