Besyo'da Mezuniyet Töreni

Trakya Üniversitesi(TÜ) Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan(BESYO) mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, 75. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda çok sayıda akademisyen, veli ve öğrencinin katılımıyla düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi.
Trakya üniversitesinde okuyan 37 bin öğrenciden yaklaşık 8 bin tanesinin bu dönemde mezun olacağını anlatan Yörük, ''Bugün mezuniyet gibi mutlu bir günde bri araya geldik. Ben mezun olan öğrencilerimizi kutluyor, iş hayatlarında başarılar diliyorum'' dedi.

Kırkpınar BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlhan Toksöz ise bugün 230 öğrencityi okullarından mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Daha sonra okulda derece alan öğrencilerin sertifakalarının verilmesinin ardından mezuniyet belgelerini alan öğrenciler Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle keplerini havaya atmak yerine yere bıraktılar.

-Evlilik teklifi planından vazgeçti

Üniversiteden mezun olduğu gün, yüzlerce kişinin arasında sevgilisine evlenme teklifi yapmaya hazırlanan bir üniversite öğrencisi de Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle planından vazgeçti
Trakya Üniversitesi Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun olan Erden Emir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kız arkadaşına mezuniyet töreninde yüzlerce kişinin arasında evlenme teklifi yapmayı planladığını fakat Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçilere duyduğu üzüntü nedeniyle planından vazgeçtiğini belirtti.

Sama'da yaşanan olaydan tüm Türkiye gibi kendisinde çok etkilendiğini, böyle bir günde kutlama yapmanın doğru olmadığını ifade eden Emir ''Mezuniyet töreninde kız arkadaşıma evlenme teklif etmeyi planlamıştım. Fakat Soma'daki maden işçilerimizin yaşadığı olaydan dolayı, bunu erteleme kararı aldık. Teklifimi sade bir şekilde yaptım. Zaten ne olursa olsun burada kutlama yapmamız. Çok üzgünüz gerçekten '' dedi.

Soma'da hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı dileyen Emir, tüm ailelerin acısını büyük bir üzüntüyle paylaştıklarını vurguladı.
Çiçek Mehlika Zorluer ise erkek arkadaşının mezuniyet töreninde yüzlerce kişinin arasında evlenme teklif edeceğini duyduğunda çok sevindiğini fakat Soma yaşanan olay nedeniyle bu teklifi ertelemesinin kendisini daha da duygulandırdığını anlattı.
''Çok güzel bir plan yapmış ama yinede çok güzel oldu bence'' diyen Zorluer, ''O her zaman yanımda olduğu için ben zaten çok mutluyum. Yaşanan kötü bir olay var ve biz gerçekten çok üzüldük. Yüzlerce kişinin arasında yapacağı teklifi, sadece ikimiz varken yaptı. Olsun bir önemi yok, sonu güzel olacak inşallah. ben Soma'da hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.



Kaynak: AA