Vodafone Sohbet Toplantısı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Sinan Kızıldağ ve Engin Aksoy, gazetecilerle düzenlenen sohbet toplantısında kente ve bölgeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Kızıldağ, toplantıda yaptığı açıklamada, büyüyen operatör olarak büyüyen şehirlere katkıda bulunmanın memnuniyetini yaşadıklarını dile getirdi.
Gazianteplilere en ileri mobil teknolojileri sunarak kent ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmaya devam edeceklerini ifade eden Kızıldağ, "Son 3 yılda Gaziantep'te 13,8 milyon liralık altyapı yatırımı yaptık. Aynı dönemde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yaptığımız yatırım miktarı yaklaşık 183 milyon lira. Bu rakama Urfa Çağrı Merkezi ve Diyarbakır'da yapılan santral merkezi yatırımları dahil" dedi.

Doğrudan 270, dolaylı olarak bin 80 kişiye istihdam sağladıkları Gaziantep'te sosyal projeler de gerçekleştirdiklerini belirten Kızıldağ, şunları kaydetti:
"Gaziantep sosyal yatırımlar açısından da öncelik verdiğimiz iller arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı işbirliğinde yürüttüğümüz 'Geleceğe İlk Adım Projesi' kapsamında Gaziantep'te 10, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 71 anasınıfımız bulunuyor. Proje kapsamında 2009 yılından bugüne Gaziantep'te bin 815, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 12 bin 184 çocuğun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. 'Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak Projesi' kapsamında Gaziantep'te 9 bin 691, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 70 bin 177 gence ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteği, Türkiye Vodafone Vakfı, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz 'Teknolojide Kadın Hareketi Projesi' kapsamında kadınları iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlarla tanıştırıp, ekonomiye katılımlarına yönelik fırsat eşitliği yaratmak üzere uyguladığımız eğitim programımıza Gaziantepli kadınlar büyük ilgi gösterdi."
- KOBİ'lere destek
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise 2006 yılından bu yana Türkiye'de yatırım miktarı 12 milyar liraya ulaşan kurumlarının, cumhuriyet tarihinde Türkiye'ye doğrudan girmiş olan en büyük ikinci yabancı yatırımcı olduğunu aktardı.
Türkiye pazarına girdikleri andan itibaren abone sayılarını yüzde 66 artırdıklarını, mayıs ayı başı itibariyle 20 milyon aboneye ulaştıklarını bildiren Aksoy, "Data gelirlerimizi yüzde 47 arttırdık. Faturalı abone sayımız 7,3 milyon oldu. Burada en hızlı büyüyen operatör olduk. Ses trafiğini aynı dönemde yüzde 15 arttırdık. Abone sayımızın yüzde 30'undan fazlasını akıllı telefon sahibi yaptık" diye konuştu.

KOBİ'lere destek olmak amacıyla dış ticaret paketleri geliştirdiklerini hatırlatan Aksoy, şöyle devam etti:
"Paketlerimizde sabit ve mobilden uluslararası aramalarda iki katı fazla dakika kampanyasıyla Türkiye'de bir ilki başlatmıştık. Geçtiğimiz ay bunun içine data paketlerimizi ilave ettik. Konuşma ve datada iş ortağı olan firmalar, dünyadaki 150 ülkeyle yaptıkları görüşmelerde iki kat fazla avantaj sağlıyorlar. Vodafone Red Business paketleriyle de Vodafone'nun faaliyette olduğu ülkelerde Türkiye'deki gibi ses ve data kullanımı imkanı veriyoruz. Yani 21 ülkede Türkiye'deki fiyatlarla data ve ses kullanımı sağlanıyor. Türkiye'de bunu yapan ilk ve tek operatör konumundayız. Kurumsal segmentte gelirlerimizi geçen yıl aynı döneme göre yüzde 16 büyüterek bu segmenttede en hızlı büyüyen operatör olduk. Aynı segmentte Gaziantep'te yüzde 35 büyüme yakaladık."
Kaynak: AA