Düzce Gençleri Mutlu

Türkiye’nin genç nüfus ve gençlerin yaşam standartlarının istatistikleri yayınlandı.

Düzce Gençleri Mutlu
Düzce’de gençlerin yüzde 73’ü gelecekten umutlu olduğunu beyan ederken, mutluluk oranında ise Düzce, ilk üçte yer aldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılı İstatistiklerle Gençlik istatistiklerini yayımladı. TÜİK'in bülteninde, Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkelerine göre oldukça genç bir nüfusa sahip olmasına rağmen yaklaşık 10 yıllık bir gelecek içerisinde doğuşta beklenen ömrün uzaması ve toplam doğurganlık hızındaki azalış nedeniyle gittikçe yaşlanan bir nüfusa sahip olacağını vurguladı. Etkin gençlik politikaları üretmenin önündeki engelleri aşma ve kalıcı çözüm sağlayacak yapısal değişiklikleri gerçekleştirme doğrultusunda atılacak en önemli adımın, Türkiye'deki gençlerle ilgili eğitim, sağlık, kişisel yaşam, işgücü, sosyal katılım, gelirden eşit pay alması vb. konularda politikaların üretilmesi gerektiğini ifade edildi.

Türkiye nüfusu 2013 yılında 76 milyon 667 bin 864 kişi iken bu nüfusun 12 milyon 691 bin 746 kişisi "15-24" yaş grubundaki genç nüfustan oluştu.

Türkiye genelinde 2013 yılında gelecekten Umutlu olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 77 iken bu oran Düzce’de yüzde 73 olarak belirlendi. Düzce umut düzeyi iller sıralamasında 73. sırada yer aldı. Düzce gençliğinin yüzde 26’sı ise umutsuz olduğunu beyan etti.

Gençlerin mutluluk düzeyinin en yüksek olduğu iller sıralamasında Düzce, yüzde 80.1 ile 3. sırada yer aldı.

Türkiye genelinde Avrupa Birliği üyeliği için referandum yapılması durumunda, üyelik yönünde oy vereceğini belirtenlerin oranında ise Düzce’de gençlerin yüzde 34’ü olumlu fikir beyan ederken, yüzde 45’i ise üyeliğe karşı olduğunu savundu. Düzceli gençlerin yüzde 19’u ise bu konuda fikri olmadığını söyledi.

Kaynak: İHA