Üniversitede Origami Sergisi

Amasya Üniversitesi İlköğretim Bölümü Matematik Ana Bilim Dalı 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Dersi kapsamında çalıştıkları Japon kağıt katlama sanatı origami tekniğiyle yaptıkları görselleri sergilediler.

Üniversitede Origami Sergisi

Rektörlük fuaye alanındaki sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere, Yrd. Doç. Dr. Hikmet Develi, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Serginin ziyaretçileri arasında 14 öğrencimizin staj yaptığı ve fakültede kazanmaya başladıkları origami tekniklerinin gelişmesine katkı ağlayan Gazi Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülfer Demirezer ile Okul Müdürü Ramazan Mutlu ve öğrencileri de yer aldı.
Aylar süren bir emeğin meyvelerini topladıklarıı belirten Yrd. Doç. Dr. Hikmet Develi, “Küçük öğrencilerimizle fakülte öğrencilerimiz kaynaştılar. Birlikte origami yani kağıt katlama işi yaptılar. Bu çalışmalar çocuklarımızın hafızasını, zekalarını geliştirmede ve psiko-motor becerilerinin gelişmesinde büyük rol oynuyor. En önemlisi de origami sanatı simetri kavramının kazanılmasında ve gelişmesinde çok önemli bir faaliyettir. Bu fikirden hareketle fakültemizde Matematik Öğretmenliği 3. sınıftan 14 öğrencimizle origami çalışmalarımızı yaptık. Öğrencilerimiz bu becerilerini önce fakültemizde kazanıp sonra Gazi Ortaokulunda staj yaparak geliştirdiler. Sizlerin huzurunda Gülfer Hocamıza, öğrencilerime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sergide, 60 ila bin parça kağıdın katlanarak yapıldığı görseller arasında vazolar, kedi, kuğu, kurbağa figürleri gibi birçok origami eseri bulunuyor.
Kaynak: İHA