Stk'lardan Soma Eylemi

Manisa’nın Soma ilçesinde 282 işçinin ölümü ile sonuçlanan maden patlaması dolayısıyla Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilci ve üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kalabalık basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Stk'lardan Soma Eylemi

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını protesto etmek için bir araya gelen kalabalık basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanları İsmail Asi ve Leyla Salman, Kızıltepe Mehmet Yalçın Etüt Merkezi, KESK Kızıltepe bileşenleri platformu, Kızıltepe Belediyesi Nuda Kadın Dayanaışma Merkezi, Şehit Ali Temeşl çalışanları, lise öğrencileri ve yüzlerce kişi katıldı.

Kızıltepe Eğitim-Sen temsilciliği önünde bir araya gelen yüzlerce kişi burada maden işçilerine ait dövizler açarak Özgürlük Meydanı'na yürüdü. Yapılan yürüyüşün ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından grup adına Kızıltepe Eğitim-Sen Temsilciliği örgütleme sorumlusu Erdal Çam, basın açıklamasını yaptı. Çam, Soma’da yaşananların bir kaza olmadığını söyledi.

Patlamanın yeterli iş güvenliği alınmadığı için yaşandığını belirtti

Yapılan açıklamanın ardında beş dakikalık oturma eylemi yapıldıktan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA