Soma'daki Maden Faciası Alman Basınında

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası Alman basınında geniş yer aldı.

Bild gazetesinin manşetindeki ''Türkiye madencilerine ağlıyor" başlıklı haberde, madenden yaralı çıkarılan oğlunu öpen babanın fotoğrafı kullanıldı. Madende hayatını kaybeden ikiz kardeşler İsmail ve Süleyman Çuta için de ''Aynı gün doğdular, aynı gün evlendiler, aynı gün öldüler'' ifadesine yer verildi.

Frankfurter Allgemeine gazetesi ise maden ocağında yakınlarını kaybedenlerin fotoğrafına manşette yer verdi. Maden faciasında 240'tan fazla işçinin öldüğünü,120 işçinin de hala madende olduğunu belirtilen haberde, ''Şimdiye kadar Türkiye'deki hiçbir iş kazasında Soma'daki kadar fazla madenci hayatını kaybetmedi" ifadesi kullanıldı.
Frankfurter Rundschau gazetesi de manşetinde madenden yaralı kurtarılan bir işçinin fotoğrafına yer vererek ''Kaza geliyorum demez'' başlığını kullandı. Gazete, 3 sayfasını Soma'daki maden faciasıyla ilgili haberlere ayırdı.
Der Tagesspiegel de ''Türkiye'de şok, acı ve öfke'' başlıklı manşetteki haberinde maden ocağından kurtarılan bir işçiyi öpen babanın fotoğrafına yer verdi. Haberde ise Türkiye'de iş güvenliği konusunda sıkıntıların olduğu, her gün 3-4 kişinin iş kazasında yaşamını yitirdiği belirtildi.
Süddeutsche gazetesi de "Soma'da kara ölüm'' başlıklı haberinde maden faciası sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın hemen olay yerine geldiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise yurt dışı ziyaretini iptal ettiği belirtilerek, ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiği vurgulandı.
Öte yandan Alman haber kanalları "N-24" ve "n-tv" saat başı haberlerinde Soma'daki maden faciasındaki gelişmeleri canlı bağlantılarla izleyicilerine aktarmaya devam ediyor.



Kaynak: AA