Silopi’de Soma İşçileri İçin Eylem

Manisa’nın Soma içesinde yaşanan maden ocağı faciası, Şırnak’ın Silopi ilçesinde protesto edildi.


Silopi’de KESK Şubeler Platformu tarafından Soma'da hayatını kaybeden işçiler için eylem düzenlendi.

BDP binası önünde bir araya gelen ve aralarında Silopi Belediyesi Eş Başkanları Emine Esmer ile Seyfettin Aydemir’in de bulunduğu kalabalık grup Sanat Sokağı'na doğru yürüyüşe geçti. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklaması okundu. Basın açıklaması okuyan Silopi Eğitim- Sen ilçe temsilci Ercan Demirbaş acılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Demirbaş, "İşçi sağlığı ve güvenliğinin tamamen bir maliyet unsuru olarak görüldüğü ve maksimum karı elde etmek için en acımasız üretim süreçlerinde çalışmak zorunda bırakılan Soma’daki yüzlerce işçi kardeşimiz başından beri ölüme terk edilmişlerdir. Özelleştirme, taşeronlaştırma politikalarını sürdürenler, maliyet düşürmek için işçilerin hayatına kast edenler, onlara cesaret verenler, daha önceki madenci katliamlarını sözleriyle ve icraatlarıyla aklayanlar, iş güvenliği yasasıyla iş yerlerindeki denetimleri bile özelleştirenler Soma katliamının failidir ve hesap vermelidir" dedi

Silopi Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir ise, "Manisa'nın Soma ilçesinde bugün itibarı ile 282 işçi hayatını kaybetmiştir. Biz buna kaza gözü ile bakmıyoruz. Bu bir katliamdır. Bu katliamı kınıyoruz. Tüm emekçilerimizin tüm işçilerimizin başı sağ olsun hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Öte yandan, KURDİ-DER Silopi temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, 15 Mayıs Kürt Dili Bayramı programlarının Soma'da yaşanan facia nedeniyle iptal edildiği ifade edildi.
Kaynak: İHA