Mısır'da Gazetecilerin Yargılanması

Mısır'da 20 basın mensubunun, "Mısır aleyhinde kışkırtıcı görüntü ve yalan haber üreterek Katar'a ait El- Cezire televizyonunda yayınlamak" suçlamasıyla yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.

Giza Mahkemesindeki duruşmada, sanıklar, konuldukları kafesten mahkeme başkanına, cezaevinde yaşadıklarını anlattı. El-Cezire televizyonu çalışanları, polisin, sürdürdükleri açlık grevini sona erdirmeleri için kendilerini silahla tehdit ettiğini öne sürdü.
Baskınlarda, polise cezaevi müdürünün de katıldığını ifade eden sanıklar, isim zikretmeden İçişleri Bakan Yardımcısının da baskında olduğunu iddia etti.
Salonundaki güvenlik güçlerinin, sanık yakınlarını muhabirlere yaklaştırmamak için çaba sarf ettiği ve kalabalık nedeniyle sanıkların şikayetlerini mahkeme başkanına bağırarak iletmeye çalıştıkları gözlendi.
Mahkeme, delillerin incelenmesi için duruşmayı 22 Mayıs'a erteledi.
"Maryot Hücresi" davası olarak medyada yer alan olayın 20 sanığı arasında İngiliz, Avustralyalı ve Hollandalı 4 yabancı uyruklu gazeteci de bulunuyor. Sanıklardan 11'i gıyaben yargılanıyor.
Kaynak: AA