'Matematik Sempozyumu' Başladı

Karabük'te, 77 üniversiteden 290 akademisyenin katıldığı "Matematik Sempozyumu", "Bilimin Çeliği Matematik" alt temasıyla başladı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Matematikçiler Derneği (MATDER) iş birliğinde KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda bu yıl 13'üncüsü düzenlenen sempozyumunda konuşan MATDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın, Soma'da gerçekleşen kaza sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve millete baş sağlığı diledi.
Akın, Türkiye'de matematiği sevdirmek, matematiği Türk ekonomisi ve teknolojisinin gelişmesinde etkin kılmak için dernek olarak çalıştıklarını anlatarak, "Derneğimiz ülkemizde matematik eğitim seviyesini yükseltmek için elinden gelen faaliyetleri yürütmektedir. 2000 yılı Dünya Matematik Yılı idi. O yıl ilk sempozyum başladı ve sempozyumlarımız her yıl devam etmekte. Biliyoruz ki kalkınan ülkelerin projesinde mutlaka temel bilimler yer almaktadır. Dolayısıyla temel bilimler içinde matematik en önemli faktör olarak karşımıza çıkmaktadır" diye konuştu.

Ödül töreni ile devam eden sempozyumda, örnek çalışmalarından dolayı "MATDER Ömür Boyu Matematiğe Hizmet Onurluluk Ödülü"nü Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Karaçay'a, Akın ve KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal birlikte verdi.
Sempozyumun ilk gününde, "Endüstriyel Matematik ve Demir Çelikteki Uygulamalar", "İslam Dünyasında Bilim", "Modern Çağda Bilim ve Matematik", "Türkiye'de Uygulanan Matematik ve Antik Çağda Matematik" ve "Gelişmenin Lokomotifi Matematik" sunumları yapıldı.
Kaynak: AA