Chp Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Akbaş Açıklaması

CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci ve beraberindeki partililer ve bazı sendika temsilcileri Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 282 maden işçisi için Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu.

Chp Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Akbaş Açıklaması

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’nda bir araya gelen yaklaşık 40 kişilik grup üzerinde “Bedava Kömür Bedava Ölüm” yazan pankart açtı. Burada CHP Nevşehir İl Örgütünün basın açıklamasını okuyan CHP Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Eski Akbaş, meydana gelen maden kazasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Bu olayı sıradan bir kaza olarak gösterilmesinden dolayı tepkili olduklarını kaydeden Akbaş: “Oysa bu felaketin geliyorum dediğini CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel meclise verdiği araştırma önergesinde dile getirmişti. Kendisi önergesinde ‘Soma’da münferit kazalar oluyor ve birer ikişer işçi kazalarda ölüyor. Böyle devam ederse felaket olabir’ demişti. MHP ve HDP önergeyi desteklemiş ancak önerge AK Parti oylarıyla reddedilmişti. Red gerekçesi de madende yeterli denetimlerin yapıldığı idi. Sadece bu olayı göz önüne aldığımızda, bu felaketin bir kaza olmadığını, bu olayın bir işçi cinayeti olduğunu söyleyebiliriz. Bu bir cinayettir. Daha fazla kazanmak, daha fazla ezmek adına hükümet-sermaye ilişkisinin bir cinayetidir ve sorumlular adalet önünde hesap vermelidir” dedi.

Basın açıklamasının ardından gurup, Soma’da hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu

Kaynak: İHA