Antalya'da Soma Eylemi

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını protesto eden CHP Antalya İl Kadın Kolları üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda mumlarla 'Bir avuç kömür için bir ömür verenler' yazarak oturma eylemi yaptı.

Antalya'da Soma Eylemi

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını protesto eden CHP Antalya Kadın Kolları üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Meydana mumlarla 'Bir avuç kömür için ömür verenler' yazan kadınlar, 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kadınlar daha sonra oturma eylemi yaptı. CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, Türkiye'nin en büyük maden facialarından biriyle karşı karşıya olunduğunu ifade etti.

Ocakta yangın devam ederken maden önünde umutla bekleyenler gibi kendilerinin de her yerde tek ses olup, yüreklere düşen acının büyümemesini dilediklerini belirten Yeğen, "Şehit işçilerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, işçi arkadaşlarına, Soma'ya, Türkiye'ye başsağlığı ve sabır diliyoruz" dedi.

LİSELİ ÖĞRENCİLERİ SİYAH ELBİSELERLE YÜRÜDÜ
Türkiye Liseler Birliği (TLB) üyesi öğrenciler de Kazım Özalp Caddesi'nde toplandı. Siyah elbise giyen, madenci bareti takan öğrenciler, 'Canımızı yakan TOMA değil Soma' yazılı pankart taşıdı. Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen öğrenciler, saygı duruşunda bulunduktan sonra oturma eylemi yaptı.
Kaynak: İHA