Vali Tuna’nın Çiftçiler Günü Mesajı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Vali Tuna, tarım sektörünün insanoğlunun beslenme ihtiyacını karşılaması, istihdam ve üretime olan katkı sağlaması, sanayiye hammadde temin etmesi ve enerji yatırımlarına konu olması açısından, öneminin her geçen gün arttığını belirtti.

Çiftçilerin birim alandan daha fazla verim alabilmesinin yanı sıra daha sağlıklı ve kaliteli ürün alabilmeleri için ilgili kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli etkinlik, düzenli eğitim programları ve destekleme çalışmalarının aralıksız yürütüldüğünü ifade eden Vali Tuna, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkenin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, sofralara ulaşan ekmeğin, meyvenin ve sebzenin üretiminde çiftçilerimiz alın teri dökerek yoğun emek sarfetmektedir. Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde çalışan vefakâr çiftçilerimizin; üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında yüksek öneme sahiptir. İlimizde tarıma, hayvancılığa kısacası çiftçiye yönelik yatırımları destekleyici çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Alın teri ve emeği ile en güzel sebzeyi, meyveyi, tahılı üretmek için fedakârca çaba harcayan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlar; bereketli bir sezon geçirerek ürününün gerçek değerini bulacakları bir yıl olması ve bol kazanç dileklerimle, aile bireyleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu günler temenni eder, sevgi ve saygılar sunarım.”
Kaynak: İHA