Uluslararası Beta Hücre Sempozyumu'na Doğru

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp ve Kopenhag Üniversitesi Sağlık Bilimleri fakülteleri işbirliğinde çeşitli ülkelerden 20 konuşmacının katılacağı "Uluslararası Beta Hücre Sempozyumu", 21 mayısta Kocaeli'de gerçekleştirilecek.

KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, yaptığı yazılı açıklamada, üniversiteleri ile bir ilaç firması arasında 2011 yılında imzalanan Ar-Ge anlaşması sonrasında özellikle diyabet ve obezite alanında önemli atılımlar gerçekleştirildiğini kaydetti.

Üniversitelerinin bu alanda araştırma olanaklarının tanıtılması, uluslararası araştırmalara fırsat yaratılması amacıyla Kopenhag Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile ortaklaşa olarak 21-23 mayısta Uluslararası Beta Hücre Sempozyumu düzenlendiğini ifade eden Hatun, şunları belirtti:
"Sempozyumun açılış töreni, 21 mayıs çarşamba günü KOÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılacak. Bu sempozyuma 3'ü ABD'den, biri Kanada'dan, 12'si Avrupa'dan, 3'ü İran'dan ve biri de ülkemizden olmak üzere, bu konuda çok değerli çalışmaları olan alanında dünyaca tanınmış konuşmacılar katılacaktır. Sempozyuma yurtdışı ve yurtiçinden çok sayıda araştırmacı ilgi göstermiştir. Sempozyum, üniversite ve fakültemizin bilimsel görünürlülüğüne büyük katkısı olacaktır."
Kaynak: AA