Soma’da Yaşanan Maden Faciası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Soma’da meydana gelen facia ile ilgili denetim eksikliği ve tedbirsizliklerin gündeme geldiğini belirterek, "Afyonkarahisar'daki patlama gibi bu konuların da araştırılmadan örtülmek istendiğini gözlemliyoruz" dedi.


Toptaş, facia öncesinde 29 Nisan günü CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Araştırma Komisyonu kurulması önerisinin TBMM Genel Kurulu'nda AK Partili milletvekillerinin ret oyu vermeleri sonucu kabul edilmediğini belirtti.

Faciada hayatını kaybeden yurttaşlara Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı da dileyen Toptaş açıklamalarına şöyle devam etti:
“Soma’da meydana gelen facia ile ilgili birçok denetim eksikliği ve tedbirsizlikler bulunmaktadır. Nasıl Afyonkarahisar’da meydana gelen patlama ile ilgili kuşkular ve yanlışlıklar hükümet tarafından araştırılmadıysa, Soma’da yaşanan facia ile ilgili gündeme gelen tedbirsizlikler ve denetimsizlikler gibi konuların da araştırılmadan örtülmek istendiğini gözlemliyoruz. Soma faciası olalı 22 saat olmuş, hala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ortalarda yoktur çünkü aynı bakan TBMM Genel Kurulu'nda maden ocaklarında hayatını kaybeden işçiler için, ‘Arkadaşlar öldüler ama cesetleri yanmamıştı, güzel öldüler” açıklamasını yapmıştı. Bugün milletin içine büyük bir acı düşmüştür. Bu acı denetimsizlik ve tedbirsizlik sonucu siyasi kayırmalarla kollanan şirketlerin ödettikleri bedelin acısıdır.
Türkiye’de bu tür felaketlerin ve faciaların yaşanmamasını umut ediyor, hayatlarını kaybeden işçilerimize Allahtan rahmet, milletimize sabırlar diliyorum.”
Kaynak: İHA